Cosmic Fortune

Cosmic Fortune er et jackpotspill utviklet av NetEnt. Det kan spilles fra 1 krone per spinn, og det har mange bonusfunksjoner. Det bruker avalanche eller (på bedre norsk) skred-funksjonen som gir deg sjansen til å vinne flere ganger på hver runde. Det er en gratis spinn-funksjon, samt en Free Falls Bonus-funksjon hvor kuler faller fra romskipet for å gi deg pengepremier eller for å kunne gå inn i Jackpot Games – det er der du kan vinne en 1 av 3 livsforandrende progressive jackpotter.

Cosmic Fortune er et Net Entertainment-spill med 5 hjul og 15 betalingslinjer. Det er det første NetEnt-spillet som har 5 jackpotter hvor 3 av dem er progressive. Det har et verdensromtema som plasserer deg i dypeste, mørkeste rommet med en mystisk spiralgalakse i bakgrunnen.

Hvordan spille Cosmic Fortune

For det første – Cosmic Fortune bruker skred-funksjonen som øker sjansene dine for større gevinster på hvert enkelt spinn. Når du får en vinnerkombinasjon, lyser de vinnende symbolene og forsvinner, slik at nye symboler får plass på brettet- dette gir deg sjansen til å vinne gang på gang i alle spinn. Denne funksjonen kan også bli funnet i NetEnts første spill med en slik funksjon – Gonzo’s Quest.

Se opp for scatter symbolet (ser ut som en steinblokk med en ‘S’ på den) ettersom 3 av dem vil utløse Free Falls-funksjonen – her blir du belønnet med 10 gratisfall (eller gratis spinn). Du vil også få ytterligere 5 gratis spinn for hver scatter du får under funksjonen.

Videre blir alle symboler på vinnende gevinstlinjer til steiner som deretter samles inn og spilles i Free Falls Bonus-funksjonen. Du følger deretter steinene når de faller fra romskipet. Hvis du treffer en Coin Win Cup, får du en pengepremie. Hvis du får 3 treff på Jackpot Collector Cup, vil du deretter gå inn i det ettertraktede Jackpot Game spillet.

Bonusfunksjoner

Avalanche-funksjonen

Avalanche-funksjonen betyr at i stedet for å snurre hjulene, slippes symbolene ned på skjermen, som et snøskred, fra topp til bunn på spillskjermbildet. Hvis en vinnende innsatslinje blir dannet, forsvinner symbolene på den innsatslinjen (unntatt scatter-symboler) hvoretter en (fri) lavine følger for å fylle opp de venstre mellomrommene med nye symboler. Så lenge vinnende innsatslinjer blir dannet, vil symbolene deres forsvinne og nye laviner vil følge etter, både i hovedspillet og i Free Falls-modusen.

Symbol som erstatter Wilds

Wildsymbolene i videospillet til Cosmic Fortune erstatter alle andre symboler, unntatt scattersymboler, for å skape den høyeste vinnende innsatslinjekombinasjonen. Både under hovedspillet, så vel som i Free Falls-modusen, kan wildsymboler vises hvor som helst på hjul 2 og 4.

Scattersymboler og Free Falls-modus

Når 3 eller flere scattersymboler vises samtidig hvor som helst på hjulene i hovedspillet, aktiveres Free Falls-modusen. For 3 scatters får en 10 Free Falls og et scattersymbol ekstra som dukket opp vil belønne deg med 5 ekstra Free Falls. Under Free Falls-modusen kan ingen ekstra Free Falls bli vunnet. Symbolene (inkludert wildsymboler) som danner en vinnende innsatslinje etter en Free Fall, blir omgjort til “steinblokker” som vil bli brukt i Free Falls Bonus Game.

Free Falls Bonus Game

Etter at alle Free Falls er spilt, vil Free Falls Bonus Game åpnes på skjermbildet. 6 Collector Cups avbildes: 3 Coin Win Cups og 3 Jackpot Bonus Game Cups. Et romfartøy som kjører i toppen av spillskjermbildet, vil slippe steinene som ble vunnet under Free Falls, og hver steinblokk som treffer en Coin Win Cup (logisk) vil gi en myntgevinst. Verdien av Coin Win Cups avhenger av høyden på innsatsen som ble spilt med i spillrunden som aktiverte Free Falls. Hvis 3 marmorblokker slår Jackpot Bonus Game Cup, får du tilgang til Jackpot Bonus Game. Den spiralformede koppen slipper tilfeldige steiner som ble kastet inn i det faktiske Bonus Game cup nedenfor.

Jackpot bonusspillet

Når Bonus Cup i Free Falls Bonus Game treffes av 3 steiner, blir Jackpot Bonus Game aktivert. Video slot Cosmic Fortune har 3 lokalt akkumulerte progressive jackpotter, og 2 faste jackpotter. Høyden til de to sistnevnte avhenger av hvilket spillnivå som spilles, og det er sjansen for å vinne noen av jackpottene. De jackpotter som kan bli vunnet er:

  • Den raske jackpotten: en fast jackpot på € 100 (ved maksimal innsats)
  • Mini Jackpot: en fast jackpot på € 500 (ved maksimal innsats)
  • Midi Jackpot: en progressiv jackpot med en forventet utbetalt verdi på € 4000
  • Major Jackpot: en progressiv jackpot med en forventet utbetalt verdi på € 13.500
  • Mega Jackpot: en progressiv jackpot med en forventet utbetalt verdi på € 100.000

Spillskjermen til jackpott bonusspillet av videospillet Cosmic Fortune viser 4 Coin Win Cups (hvorav verdien bestemmes av innsatsnivået) og en Jackpot Cup for hver av de 5 jackpottene. Romskipet øverst på skjermen vil slippe 50 marmorblokker. Hver marmorblokk som treffer en Coin Win Cup vil belønne den spesifikke myntvinneren. Når 3 marmorblokker treffer en Jackpot Cup, blir den spesifikke jackpotten vunnet. Den store samleren i midten vil tilfeldigvis slippe allerede vunnet marmorblokker til Mega Jackpot Cup under den. Bare én jackpot per jackpot bonusspill kan bli vunnet.

Sammendrag

Vi er ikke helt sikker på hva vi skal si om Cosmic Fortune – det ser bra ut og er definitivt morsomt, men alt avhenger av størrelsen på jackpottene egentlig. Det kommer til å være veldig vanskelig for dette spillet å komme i nærheten av den ikoniske Mega Fortune som er den mest populære jackpot automaten online, og som er ansvarlig for verdens største online jackpot noensinne.

Vi fant ut at Cosmic Fortune er et lite til middels varians spill med mange små gevinster i basisspillet. Gratis spinn-funksjonen var ikke dårlig for å være ærlig, med vår beste avkastning på litt over 60 ganger innsatsen. Den største gevinsten fikk vi  i Jackpot Bonus Game (til tross for ikke å vinne noen av de 5 jackpottene!). Cosmic Fortune er gjennomsnittlig etter vår mening, og vi vil ikke spille det alt for ofte – hvis du liker jackpott spill, kan du ikke gå galt med Mega Fortune eller Hall of Gods, så prøv heller disse (begge utviklet av NetEnt).

Privacy Policy